Geschiedenis

Deze afbeeldingen zijn afkomstig uit het Lesbisch Archief Nijmegen. Voor meer Nijmeegse queer geschiedenis, breng een bezoek aan hun website lanijmegen.nl

Oprichting

Sinds 1984-85 is Stichting Pinkeltje werkzaam op het gebied van dienstverlening en ondersteuning aan jongeren van 12 tot 26 jaar die worstelen met hun homoseksuele, lesbische of biseksuele gevoelens. Hiervoor werden destijds introductiegroepen opgericht, gespreksgroepen waar 8-10 jongeren en 2 begeleiders praten over onderwerpen die te maken hebben met homoseksualiteit, zoals verliefdheid, coming-out, uitgaan en safe sex. De introductiegroepen zijn ook nu nog steeds een kernactiviteit.

Uitbreiding

In de loop van de tijd zijn er meer activiteiten bijgekomen. Pinkeltje streefde naast maatschappelijke doelen ook gezelligheidsdoelen na. Pinkeltje zocht middelbare scholen op, bracht haar eigen blad uit, ging thema-avonden (mish-mash), T-cafés en borrels organiseren en opende een telefoonlijn: de hojofoon. Ook waren er inloopmomenten in het winkeltje van de Villa Lilla, waar destijds de Roze Beweging gevestigd was.

Moderne tijd

In 2005 werd besloten om verder te gaan met een nieuwe, wat modernere naam. Door een speciale commissie van leden en niet leden, is de naam Dito! bedacht. In de Dito!-periode zijn de Roze Week op de Campus en de Roze lunches ontstaan. Sinds 2012 zit Dito! niet meer in Villa Lila, maar in het nieuwe Roze Huis op de Antoniusplaats. Vanaf 2020 gaat Dito verder zonder het uitroepteken.

nl_NLNederlands

Dito Nijmegen gebruikt cookies voor een correcte werking van deze site. Tevens worden er gegevens over browsergedrag verzamel Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. Voor meer info Bekijk deze pagina